Rianne Sengers RA

Functie: Partner

Mail versturen 06 5156 6742

Over Rianne Sengers RA

Als kind had Rianne het plan opgevat om apotheker te worden. Toen ze echter in 4VWO scheikunde moest laten vallen, moest ze die ambitie ook laten varen. Een oom was registeraccountant, woonde in een mooi huis en Rianne vond wiskunde en economie wel aardige vakken, dus de keuze was gemaakt. Rianne zou ook RA worden.

Hoewel ze toen eigenlijk helemaal niet wist waar ze voor koos, bleek dit achteraf een prima keuze. Het beroep ‘accountant’ heeft alles in zich waar Rianne warm van wordt. In eerste instantie moest ze natuurlijk iets met cijfers hebben, maar dat is slechts de basis. Daarbuiten vond ze de echte uitdagingen voor zichzelf: toegevoegde waarde leveren door een goed advies, creatieve oplossingen bedenken voor lastige problemen, de vertrouwensman/vrouw zijn waarbij klanten en collega’s altijd met vragen op allerlei gebieden terecht kunnen, de vele wetten en regels in het voordeel laten werken, etc..

Hoewel accountants over het algemeen een saai, stoffig en behoudend imago hebben, is dat wat Rianne betreft lang niet altijd terecht. Ze komt bij heel veel bedrijven en organisaties en heeft het voorrecht om daar een behoorlijk diep kijkje in de keuken te mogen nemen. Haar klantenkring is enorm gevarieerd: van kunststoffabrikant tot schouwburg, van tegelzetter tot drukkerij, van pensionado tot kinderopvangorganisatie en alles wat daar tussen zit.

Elke klant kent zijn/haar eigen problematiek, dat maakt haar baan zo afwisselend. Juist die afwisseling, en de hiermee vaak samenhangende hectiek, maakt de accountancy voor Rianne aantrekkelijk. Ze kan er veel van zichzelf in kwijt, haar persoonlijke aanpak en kijk op zaken zijn net zo belangrijk als de vaktechnische kennis.

Rianne kan haar werk goed combineren met haar mannengezin (man en twee volwassen zonen). Als ze vrij is, is ze ook echt vrij en kan ze haar tijd besteden aan leuke dingen: gezellige activiteiten met haar uitgebreide sociale contactenkring, lekker koken en uiteten, naar basketbalwedstrijden van haar  jongens, tennissen, op vakantie gaan, etc.. Werk en privé moeten in balans zijn, dan klopt het helemaal!


Tags: