Tot 6 weken geboorteverlof voor partners

23 jul 2020

Partners van vrouwen die op en na 1 juli van dit jaar een baby hebben gekregen kunnen vijf weken aanvullend geboorteverlof aanvragen.

Het aanvullend geboorteverlof bedraagt maximaal vijf weken en moet aangevraagd worden door de werkgever. Dit aanvullende verlof is extra bovenop het standaard verlof van één werkweek. Het aanvragen van aanvullend verlof kan digitaal bij het UWV via de Verzuimmelder of Digipoort.

De eerste werkweek verlof komt voor rekening van de werkgever. Voor de vijf weken aanvullend verlof krijgt de partner van de vrouw die een kindje heeft gekregen, een uitkering van het UWV van 70% van het dagloon tot het maximum dagloon.

Voorwaarden

Je bent partner, en komt dus in aanmerking voor het aanvullend verlof, als je met elkaar getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont.

Daarnaast moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De werknemer neemt eerst het standaard geboorteverlof op van één keer het aantal werkuren per week.
  • De werknemer neemt de extra verlofweken op binnen zes maanden na de geboorte. Dit kan ineens of verspreid over zes maanden.
  • De werknemer heeft het kind erkend.
  • De werknemer is de partner van de moeder van het kind.

Het aanvullend geboorteverlof is ook mogelijk als het kind na de bevalling wordt opgenomen in het ziekenhuis of komt te overlijden.

Wil je meer weten over het aanvullend geboorteverlof? Onze adviseurs zijn telefonisch (024 6488 666) of per mail bereikbaar voor al je vragen.


Delen via Social Media