Intensivering handhaving Wet Informatieplicht Energiebesparing

16 mrt 2020

De overheid heeft 5 miljoen euro extra vrij gemaakt om beter te kunnen handhaven op de Wet Informatieplicht Energiebesparing.

Energiebesparende maatregelen zijn verplicht
Sinds 1 juli 2019 zijn bedrijven die meer dan 50.000 kWh aan elektra of meer dan 25.000 m3 aan aardgas gebruiken, verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Deze maatregelen moeten gemeld worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Doe je dit als organisatie niet, dan riskeer je een boete.

Er is een lijst beschikbaar van energiebesparende maatregelen (EML) voor iedere bedrijfstak. De maatregelen op deze lijst hebben een terugverdientijd van maximaal vijf jaar.

Extra budget voor controles
Tot heden is er vrijwel niet gecontroleerd op naleving van de Wet Informatieplicht Energiebesparing. Dit jaar gaat dat veranderen. De overheid heeft 5 miljoen euro extra vrijgemaakt om de controles uit te kunnen voeren. Bedrijven die niet meewerken kunnen een dwangsom ontvangen. Ook zijn er al duizenden bedrijven die per brief een laatste waarschuwing hebben ontvangen.

Neem maatregelen, voorkom boetes
Om boetes te voorkomen adviseren wij om direct maatregelen te nemen. Controleer hier of de informatieplicht voor jouw bedrijf geldt. Zo ja, meld je gegevens via het eLoket van de RVO.

Meer informatie en advies
Er zijn verschillende provinciale en regionale energiebesparingsprojecten voor bedrijven. Ook kunnen er mogelijkheden zijn voor ondersteuning en subsidies. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail via info@stolwijkphilipsen.nl.


Delen via Social Media