Compensatie transitievergoeding bij einde bedrijf door pensioen of ziekte

23 jul 2020

Vanaf 1 januari 2021 kun je aanspraak maken op een compensatie van de transitievergoedingen voor je werknemers als je je bedrijf door pensionering of ziekte staakt.

De compensatie transitievergoeding bij beëindiging van je bedrijf is geregeld in de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Deze compensatieregeling treedt vanaf 1 januari 2021 in werking (zonder terugwerkende kracht) en geldt voor bedrijven met minder dan 25 werknemers. Voor de berekening van het aantal werknemers is het niet van belang of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft.

Met deze regeling wil de overheid voorkomen dat werkgevers die door ziekte of pensionering gedwongen zijn hun onderneming te staken, privévermogen moeten aanwenden om hun werknemers de transitievergoeding uit te kunnen betalen.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je voldoen aan diverse voorwaarden en je dient een bepaalde procedure bij het UWV te doorlopen. Wil je hier meer over weten of heb je hulp nodig bij het aanvragen hiervan? Onze adviseurs zijn telefonisch (024 6488 666) of per mail bereikbaar voor al je vragen.


Delen via Social Media